4/11/2017

ארוחת ליל הסדר

  בעשור האחרון, כל בני ישראל הפכו לשפים, בזכות תוכניות הבישול שמשודרות נון סטופ בערוצי הטלוויזיה. השנה, בני הצעיר הזמין אותנו לקרוא בהגדה ולטעום את יינות הארץ. שתינו ארבע כוסות יין בהסבה לצד שמאל, בהסבה לצד ימין ואח"כ טעמנו עוד יינות ויי"ש שהוספו לתבשילים. 
  למנה הראשונה השנה קבלו הצמחונים שלושה סוגי סלטים ואז הגיעה מנת פטה כבד בנוסח אלזס.
פטה כבד שיכור מקוניאק.


בזכות הצמחונים קבלו הלקקנים שתי מנות. בקציצות הדג הקנויות, אף אחד לא נגע.

עברנו למרק הקניידלעך המסורתי צמחוני למהדרין שהכינה אשתי. האוהדים שהריעו ראשונים, קיבלו משלוח מנות של קניידלעך. את הקניידלעך מומלץ לאכול למחרת  כשהם מטוגנים עם בצל קצוץ.
תהליך בישול הקניידלעך

לידיעתכם, תהליך בישול הקניידלעך הינו תהליך בישול מולקולרי.

למנה העיקרית הוגש לנו צלי בקר. בשר הבקר, שתה בקבוק יין והכיל ירקות שורש, פעם ראשונה שאכלתי קולורבי ושומר אפוים, מומלץ.
לאחר מנוחה קצרה של שרירי הלעיסה, הרשנו לעצמנו לזמר בשתי קולות את מזמורי הפסח ורגע לפני שנחר גרוננו הגיעה המנה האחרונה......אגס אדום ביין.

השנה אצלנו, אף אחד לא העלים את האפיקומן אולי בגלל היין שהרדים את המסובים.
*  מתכון יחודי לפסח מצה רטובה אופגעפרישטע מצה
**בשנה הבאה אני מזמין מקומות במסעדה הבידואית האותנטית לאכילת מנת מחשי ג'מל

מצוות ארבעת הכוסות
כעת מותר לגלות אילו יינות שתינו במהלך הסדר, אני אהבתי את הבלק טוליפ.
* יער יתיר 2012
* רקאנטי ספיישל רזרב 2013
* בלק טוליפ 2011
* המערה 2012

אין תגובות: