10/31/2016

רטטוי על טורטיה

  בילדותי אכלנו בבית גיבטש (גיבץ') שהיה מבוסס על בסיס בצל מטוגן, פלפלים ירוקים (לא היו אז אדומים),גזר, קישואים, חציל ועגבניות. זה הלך מעולה עם לחם לבן חם מהמאפייה. בתום תקופת הצנע הוסיפה אמי גם ביצים. אלא מה הגיבץ' נשמע מאכל מעפן לעומת הרטטוי(איזו מלודיה נעימה רה-טה-טוי) הצרפתי ששכנתנו הטוניסאית בשלה. כולו שני הסירים הכילו את אותם המרכיבים, אך הטוניסאית הוסיפה אריסה ואולי גם שני פלפלי אש. כמובן שבאותם ימים בשלו הנשים על פתיליות נפט שאף הן הוסיפו מעט ארומה למנה.

  כשעדר הגברים החליט להשתלט על המטבח, והנשים החלו לצפות בערוצי הטלנובלות. אף אני התחלתי להכין מנות ראשונות שאינן מסובכות מדי. וכך הפכתי לאחד השפים המובילים בארץ להכנת אנטיפסטי ורטטוי.
מתכון רטטוי משודרג (שש מנות)
מצרכים
שני בצלים בינונים,
שני גזרים גדולים,
פלפל ירוק + פלפל אדום,
תפו"א גדול (או שניים בינונים),
שני זוקיני גדולים, אפשר קישואים (אך הטעם והמרקם, ידידי שונים לחלוטין),
חציל בלאדי גדול,
שלוש עגבניות,
פלפל אש (מומלץ חצי),
שמן זית, פלפל גרוס גס, מלח גרוס גס, שלושה עד ארבעה עלי בזיליקום.
הכנה (כולל קיצוץ וטיגון גג שעה עבודה).
קוצצים דק את הבצלים, והגזרים.
קוצצים לקוביות קטנות את שאר הירקות,
משחימים את הבצל, מכניסים את הגזר אח"כ את הפלפלים,אח"כ את תפו"א. בודקים אם הגזר ותפו"א רכים,
מוסיפים את הזוקיני רק לאחר שהוא מתרכך מוסיפים את החצילים ואת העגבניות לבסוף כשהחצילים משנים צבע.
מפלפלים וממליחים בהתאם. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
הגשה
הגשה דיאטטית - בצלחת.
הגשה מומלצת - בתוך טורטיה, תנסו ותתמכרו.
מחממים מעט את הטורטיה במיקרו 15-20 שניות ומפזרים כמות אינטליגנטית של הרטטוי שחומם אף הוא מעט. מגלגלים סוגרים קצה אחד ובתאבון.

*אפשר להוסיף גם ארבע ביצים ולקבל שקשוקה נוסח מולדובה.
**הזוקיני עולה כמעט פי שניים מהקישוא בלי כל סיבה, אולי שר החקלאות יורה לחקלאינו להגדיל את מכסות הייצור של הזוקיני שהינו גידול אורגני לחלוטין ואינו זקוק לריסוסים.
& - מתכון לסנדביץ פולני קל להכנה - קישור
&& - מתכון לפשטידת הרינג רוסית - קישור


המלצה על הסרט רטטוי יש מי שלא ראה?


שימו לב שהרטטוי ------>הינו טורטיה בערבול אותיות, לכן הם מתאימים כמו הכפפה לכף היד.

אין תגובות: